· 

Ik heb ze gevonden!

Als het Witte goud weer verkrijgbaar is, krijg ik het echte lentegevoel. Omdat ze zo lekker zijn van zichzelf, wil ik ze altijd zo puur mogelijk eten.  Ze komen helemaal tot hun recht in deze frisse salade. Hij staat in 30 minuten op tafel.

 

 Verzamel (voor 2 personen):

1 zakje gemengde sla (ik gebruikte een combinatie van veldsla en rucola)
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
6 radijsjes, in dunne plakjes gesneden

2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden

5 witte asperges, geschild 
Handje (rauwe) cashewnoten, in stukjes gesneden

 

Pesto:
3 el edelgistvlokken (kun je ook vervangen door pijnboompitjes)
1 handje basicilumblaadjes
1 handje peterselie
3 el fijne zeeslavlokken (kun je evt ook weglaten)
1 handje rauwe cashewnoten
3 el olijfolie extra vierge

zout en peper

 

Kook de aardappelen in 5 tot 10 minuten gaar; let op omdat het kleine blokjes zijn, die zijn heel snel gaar. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. Maak terwijl de aardappelen en asperges koken de pesto. Voeg alle ingrediënten samen en mix met een staafmixer tot een pesto.  Meng de pesto door door de aardappels.
Maak een bordje op. Begin met de sla, schep daarop de aardappeltjes met de pesto. Leg de witte asperges erop en bestrooi met de bleekselderij, radijsjes en cashewnoten. Geniet van een heerlijk maaltje!